O Fakultetu

ŽIRO-RAČUN FAKULTETA ZA EVROPSKE PRAVNO - POLITIČKE STUDIJE:

265 - 2010310004260 - 82

OBEZBEĐIVANJE KVALITETA

- IZVEŠTAJ O SAMOVREDNOVANJU VISOKOŠKOLSKE USTANOVE 2016-2019 

- IZVEŠTAJ O SAMOVREDNOVANJU STUDIJSKOG PROGRAMA OAS PRAVA 2016-2019

- IZVEŠTAJ O SAMOVREDNOVANJU STUDIJSKOG PROGRAMA MAS PRAVA 2016-2019

- IZVEŠTAJ O SAMOVREDNOVANJU STUDIJSKOG PROGRAMA OAS POLITIKOLOGIJE 2016-2019

Preuzmite:

Centar za naučno - istraživački rad , transfer znanja i izdavačku delatnost Fakulteta

Centar predstavlja posebnu organizacionu jedinicu Fakulteta u okviru koje se realizuje naučna i istraživačka delatnost na Fakultetu, publikuju ostvareni rezultati rada, kao i druge publikacije od značaja za rad Fakulteta, organizuju naučni i stručni skupovi, realizuju različiti oblici edukacije radi osposobljavanja kadrova, pružaju usluge konsaltinga i vrše drugi poslovi u okviru stručno - poslovne saradnje sa drugim subjektima. Pored izdavanja udžbenika i drugih publikacija, Centar organizuje i izdavanje, distribuciju i razmenu časopisa Fakulteta " Pravo i politika ".
DOKUMENTI

 1. STATUT FAKULTETA
 2. KNJIGA PREDMETA (specifikacija predmeta)

         - Osnovne akademske studije prava            

         - Osnovne akademske studije politikologije

         - Master akademske studije prava

         - Master akademske studije politikologije

FINANSIJSKI PLAN ZA 2021. GODINU    

UPUTSTVA I PRAVILNICI

 1. Pravilnik o obezbeđivanju kvaliteta
 2. Pravilnik o master radu
 3. Pravilnik o Centru za naučno-istraživački rad transfer znanja i izdavačku delatnost
 4. Pravilnik o načinu rangiranja kandidata koji konkurišu za upis na studije 
 5. Pravilnik o ispunjavanju predispitnih obaveza i polaganju ispita
 6. Pravilnik o priznavanju ispita na drugim visokoškolskim ustanovama
 7. Obrazac prijave teme master rada
 8. Uputstvo o načinu izrade master rada
 9. Princip pisanja seminarskih radova
 10. Pravilnik o radu BIBLIOTEKE
 11. Molba za izdavanje diplome

Pozdravna reč Dekana

Poštovane studentkinje i studenti,

Dobrodošli na Fakultet za evropske pravno-političke studije, visokoškolsku ustanovu koja je deo akademske zajednice od 2005. godine. Vaša mladost, elan, mudrost i želja za stalnim sticanjem najnovijih znanja nam je najveći podsticaj da vam pružimo pravi izbor vaše buduće profesije.

Sigurni smo da ćete pronaći pravu oblast za studiranje u lepezi pravnih i političkih profesija koje se nude u okviru akreditovanog nastavnog programa. Na Fakultetu rade priznati profesori sa dugogodišnim domaćim i međunarodnim iskustvom, autori su udžbenika koji se decenijama koriste na svim kontinentima, pisci su članaka u najznačajnijim domaćim i svetskim stručnim časopisima, enciklopedisti, a uz njih je i mlađi nastavni kadar obrazovan u zemlji i inostranstvu, što čini uravnoteženi spoj između iskustva i mladosti. Sve je u funkciji stvaranja pozitivnog okruženja u obrazovanju kadrova koji lako i brzo mogu da pronađu zaposlenje u preduzećima, državnim organima, ali i da nastave studije na master i doktorskom nivou u zemlji i inostranstvu. Uz navedeno, zadovoljni smo i ponosni na činjenicu da Fakultet ima razvijene odnose sa donosiocima odluka u državnim organima i diplomatama koji učestalo drže predavanja studentima. Na taj način Fakultet pruža studentima široka, ne samo akademska, već i praktična pravna i politička znanja, veštine i sadržaje koji su važni zbog puta u Evropsku uniju (EU) na kojem se nalazi Srbija.

Pristupanje EU i široj globalnoj zajednici je povezano sa brojnim povoljnim prilikama, ali i sa izazovima na koje treba biti spreman. Evropska unija je u stalnim promenama i razvoju, i zbog toga treba biti spreman na različite moguće scenarije i zahteve vremena u kojem živimo. Fakultet pruža studentima mogućnost da sagledaju razvoj događaja sa različitih strana i da budu nadahnuti, odgovorni i potpuno spremni za nove izazove i mogućnosti. Bez obzira na činjenicu da se sva obaveštenja o studijama na Fakultetu nalaze na internetu, ohrabrujem vas da nas posetite lično (ili pozovete ako niste u mogućnosti da dođete), naša studentska služba i profesori rado će vam izaći u susret i pružiti sva potrebna obaveštenja.

Prof. dr Branislav Malagurski

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ČASOPIS "PRAVO I POLITIKA"

apple touch icon

MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE

showcase 2

PRAVNA KLINIKA

showcase 3