Options

Body Background:
Body text color:
Links Color:
CONTENT Color:
Color suggestions:
TOP/FOOTER COLOR:
T/F BG Color:
T/F BG opacity:
HEADER/BOTTOM COLOR:
H/B BG Color:
H/B BG opacity:
This panel is build only for demo purposes. It does not work well on IE
expand

Uloguj se

-samo za registrovane studente FEPPS-a

Da biste se registrovali na e-mail webmaster@fepps.edu.rs pošaljite sledeće podatke:ime, prezime,JMBG, broj indeksa, godinu studija, važeću e-mejl adresu.Pristup sajtu odobrava samo webmaster, a podatke o korisničkom imenu i šifri dobićete na vaš e-mail.

+ (381) 21 417 633 Login

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova predstavljen na Fakultetu za evropske pravno - političke studije


3.12.2012. god. Gostovanje istaknutih stručnjakinja i stručnjaka na Fakultetu ne odvijaju se samo u okvirima tribinskih, dakle posebnih predavanja, već i u okviru redovne nastave sa idejom što boljeg povezivanja prakse sa nastavnim procesima. Tako je u okviru prakse koja je uspostavljena pre tri godine, da na časovima redovne nastave Fakulteta za evropske pravno političke studije gostuju stručnjakinje i stručnjaci iz vojvodjanskih mehanizama za rodnu ravnopravnost i da na njima prezentiraju aktivnosti svojih institucija u toj oblasti, i ove godine je, u ponedeljak 3 decembra bila takva prezentacija.

Ove godine su došli Maja Branković Đundić i Dragan Božanić iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Na času predmeta Studije roda predavali su o mehanizmima za rodnu ravnopravnost u Vojvodini (što je inače redovno ispitno pitanje), i njihovim sadašnjim aktivnostima i projektima, budući da su bili prvi, i još uvek su, jedan od vodećih mehanizama za rodnu ravnopravnost u Srbiji.

Na času predmeta Fenomenologija nasilja izložili su svoje aktivnosti u oblasti borbe protiv porodičnog nasilja, što je oblast iz kojih ima nekoliko redovnih ispitnih pitanja.

Doneli su takođe i više publikacija svoga sekretarijata koje su poklonili fakultetskoj Biblioteci i zainteresovanim studentima, kao i raznovrsni promotivni materijal. Važno je napomenuti da su gosti bili vrlo raspoloženi da odgovaraju na studentska pitanja, tako da se na časovima Studija roda i Fenomenologije nasilja razvila živa interaktivna diskusija.

Gosti su na kraju svojih prezentacija pozvali studente da po zavrsetku studija, ukoliko se interesuju, mogu da volontiraju u tom Sekretarijatu.

KONTAKT

FAKULTET ZA EVROPSKE PRAVNO-POLITIČKE STUDIJE
Narodnog fronta  53, 21000, Novi Sad, Srbija
Tel: (+381) 21  417 633; 6756 200; 6756 201
Email: office@fepps.edu.rs

LIKE / TWEET US
Scroll to top