Options

Body Background:
Body text color:
Links Color:
CONTENT Color:
Color suggestions:
TOP/FOOTER COLOR:
T/F BG Color:
T/F BG opacity:
HEADER/BOTTOM COLOR:
H/B BG Color:
H/B BG opacity:
This panel is build only for demo purposes. It does not work well on IE
expand

Uloguj se

-samo za registrovane studente FEPPS-a

Da biste se registrovali na e-mail webmaster@fepps.edu.rs pošaljite sledeće podatke:ime, prezime,JMBG, broj indeksa, godinu studija, važeću e-mejl adresu.Pristup sajtu odobrava samo webmaster, a podatke o korisničkom imenu i šifri dobićete na vaš e-mail.

+ (381) 21 417 633 Login

Studenti FEPPS-a u SNP

Studenti Fakulteta za evropske-pravno političke studije posetili su 10.12.2013. Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu i na Kamernoj sceni odgledali predstavu "Banja robija", nastalu po svedočanstvima osuđenika u srpskim zatvorima. Predstava je deo jedinstvenog projekta "Od kršenja do stvaranja zakona", koji koristi pozorište kao sredstvo za reformu i unapređenje zakonodavstva i prakse u oblasti zatvorskih sankcija u Srbiji. Nosilac projekta je ApsArt - Centar za pozorišna istraživanja, a partneri su YUCOM - Komitet pravnika za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava.

"Banja robija" ima formu forum predstave, i nakon predstavljena četiri problema iz života osuđenika, gledaoci su imali prilike da ocene po njihovom mišljenju najbitniji segment (publika SNP-a odabrala je priču koja se tiče problema resocijalizacije zatvorenika i recidiva), i predlože mere rešavanja siituacije. Svi predlozi su razmotreni i zabeleženi od strane ApsArta, a zamenik pokrajinskog ombudsmana Stevan Arambašić, advokat YUCOM-a Kristina Todorović i advokat Beogradskog centra za ljudska prava Nevena Nikolić bili su tu da gledaocima pojasne trenutno stanje u državnom zakonodavstvu glede prava zatvorenika, primenu zakona i promene koje će stupiti na snagu usvajanjem Zakona o probaciji.

KONTAKT

FAKULTET ZA EVROPSKE PRAVNO-POLITIČKE STUDIJE
Narodnog fronta  53, 21000, Novi Sad, Srbija
Tel: (+381) 21  417 633; 6756 200; 6756 201
Email: office@fepps.edu.rs

LIKE / TWEET US
Scroll to top